Sposób przygotowania:
Suflet jabłkowy
Jabłka umyć i upiec przetrzeć przez sito.
Oddzielić białka od żółtek.
Z białek ubić sztywną pianę.
Masło utrzeć z cukrem, żółtkami.
Do utartej masy dodać przetarte jabłka, pianę, bułkę tartą, sok z cytryny, cukier waniliowy, dokładnie wymieszać, przełożyć do wysmarowanego naczynia żaroodpornego i szybko zapiec.
Suflet zapiekać 25 minut w dobrze nagrzanym piekarniku.
Gotowy, gdy sie zrumieni na powierzchni.
Podawać natychmiast po wyjęciu z piekarnika.
Podawać polany sokiem malinowym.
Oddzielić białka od żółtek.
Z białek ubić sztywną pianę.
Masło utrzeć z cukrem, żółtkami.
Do utartej masy dodać przetarte jabłka, pianę, bułkę tartą, sok z cytryny, cukier waniliowy, dokładnie wymieszać, przełożyć do wysmarowanego naczynia żaroodpornego i szybko zapiec.
Suflet zapiekać 25 minut w dobrze nagrzanym piekarniku.
Gotowy, gdy sie zrumieni na powierzchni.
Podawać natychmiast po wyjęciu z piekarnika.
Podawać polany sokiem malinowym.