Sposób przygotowania:
Suflet malinowy.
Foremki posmarować stopionym masłem, posypać startą czekoladą wnętrza foremek, włożyc do lodówki. Krem Patissiere: Mleko i śmietankę podgrzać w rondelku, prawie do wrzątku. Mąkę pszenną i kukurydzianą przesiać, połączyć obie. Żółtka ubić z cukrem na gładką masę, dodać przesiane mąki, wymieszać, by nie było grudek. Dodać szybko gorące mleko do masy jajecznej i dobrze wymieszać trzepaczką, aż będzie gładka masa. Wlać ponownie do rondelka i podgrzewać cały czas ubijając na małym ogniu ok. 5 min. Przełożyć do miski, przykryć folią spożywczą i schłodzić do temperatury pokojowej. Maliny podgrzać w garnku z połową cukru pudru i esencją waniliową. Mieszać, aż cukier się rozpuści. Przykryć i gotować na wolnym ogniu ok. 5 minut. Przetrzeć przez sito, by nie było nasionek, ostudzić. Wymieszać puree malinowe z przygotowanym kremem. Białka ubić na sztywno, dodawać stopniowo cukier (25g), miksować aż masa będzie błyszcząca. Jedną łyżkę piany wymieszać z kremem Patissiere, następnie dodać resztę białek, delikatnie wymieszać łyżką. Maliny namoczyć w likierze, następnie rozłożyć je do foremek i wypełnić masą sufletową, wyrównać nożem wierzch. Kciukiem lub końcówką noża wyżłobić rowek dookoła foremki. Piec przez 15 min w temp. 180 stopni, aż wyrośnie i góra będzie lekko złota. Posypać cukrem pudrem. Od razu podawać