olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Suflet mięsny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

coś w stylu "mięsnego jeża", ale oczywiście bez dodatku pasztetów i takich tam wymysłów :) wystarczy zwykły kawał mięcha i suflet gotowy :)

Suflet mięsny

Składniki:

Suflet mięsny

 

Sposób przygotowania:

Suflet mięsny
Tłuszcz rozetrzeć, dodając po jednym zółtku. Ubić sztywną pianę z białek, włożyć ją wraz z mięsem i tartą bułką do przygotowanej masy, delikatnie rozmieszać, dodać przyprawy i umytą zieloną pietruszkę. Ułożyć na wysmarowanym tluszczem i wysypanym bułką tartą ogniotrwałym półmisku, wstawić do średnio gorącego piekarnika i piec 30 minut. Podawać od razu z pikantym sosem pomidorowym lub z surówką.