kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Suflet serowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetnie smakuje szczególnie z sosem pomidorowym.

Suflet serowy

Składniki:

Suflet serowy

 

Sposób przygotowania:

Suflet serowy
Siekamy zieleninę.Ucieramy ser.Rozdzielamy jajka.Gotujemy mleko z 5 łyżkami masła,pieprzem i gałką muszkatołową.Wsypujemy mąkę i mieszamy póki ciasto nie będzie łatwo odchodzić od dna naczynia.Zdejmujemy garnek z ognia.Dodajemy żółtka,utarty ser i zieleninę.Ubijamy białka i delikatnie mieszamy je z resztą masy.Smarujemy formę tłuszczem.Wlewamy ciasto i pieczemy 40 minut w temperaturze 175*C.Na reszcie tłuszczu zeszklamy posiekaną drobniutko cebulę.Dodajemy do cebuli przetarte pomidory z zalewą.Gotujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Suflet podajemy z sosem zaraz po upieczeniu.Smacznego!!!

Tagi:

jajko tarta jajka