Sposób przygotowania:
Suflet z Brokułów
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni.
W rondlu rozgrzać masło, dodać mąkę i smażyć przez 2 minuty na wolnym ogniu.
Wmieszać mleko i dusić, aż sos zgęstnieje.
Wmieszać sery, sól i pieprz. Odstawić z ognia, ostudzić.
Natłuścić naczynie do sufletów o pojemności 2,5 l.
W misce utrzeć żółtka wmieszać do sosu, po czym doda brokuły.
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do mieszanki sosu z brokułami. Wlać do przygotowanego naczynia. Piec przez 40 minut, aż suflet wysoko urośnie. Podawać natychmiast po wyjęciu z piekarnika.
W rondlu rozgrzać masło, dodać mąkę i smażyć przez 2 minuty na wolnym ogniu.
Wmieszać mleko i dusić, aż sos zgęstnieje.
Wmieszać sery, sól i pieprz. Odstawić z ognia, ostudzić.
Natłuścić naczynie do sufletów o pojemności 2,5 l.
W misce utrzeć żółtka wmieszać do sosu, po czym doda brokuły.
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do mieszanki sosu z brokułami. Wlać do przygotowanego naczynia. Piec przez 40 minut, aż suflet wysoko urośnie. Podawać natychmiast po wyjęciu z piekarnika.