eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Sum afrykański Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszna rybka smażona bez panierki.

Sum afrykański Eli

Składniki:

Sum afrykański Eli

 

  • 2 filety suma afrykańskiego

 

  • Matynata:
  • 5 łyżek mleka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • sól,pieprz do smaku

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Sum afrykański Eli
Wszystkie składniki marynaty ubić trzepaczką,żeby powstała emulsja.Filety pokroić na kawałki.Marynatą posmarować kawałki suma i włożyć do lodówki na godzinę.Smażyć(bez panierki)na mocno rozgrzanym oleju z obu stron.Smacznego!