natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Surówka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka idealnie nadaje się do ziemniaków.

Surówka.

Składniki:

Surówka.

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka.
Kapustę dokładnie obieramy z zewnętrznych liści. Następnie szatkujemy ją. Pora dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Obieramy go z liści, a następnie kroimy w talarki. Marchew dokładnie umyć i drobno ostrugać. Jabłko opukać pod wodą i cieniutko obrać. Marchew i jabłko zetrzeć na tarce jarzynowej na dużych oczkach. Natkę dokładnie myjemy, osuszamy oraz drobniutko siekamy. Wszystkie składniki wraz z natką wkładamy do jednej miski i dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy oliwę z oliwek.