mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Surówka na bazie włoskiej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna sałatka do każdego obiadu.

Surówka na bazie włoskiej kapusty

Składniki:

Surówka na bazie włoskiej kapusty

 

  • mała kapusta włoska
  • 2 jabłka
  • 1 ogórek małosolny
  • 1 mała cebula biała
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • 1 łyżka posiekanego świeżego koperku
  • sól,pieprz i cukier do smaku
  • 1 łyżka soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Surówka na bazie włoskiej kapusty
Na początku kapustę włoską dokładnie umyć i osuszyć. Następnie drobno poszatkować. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ogórka i cebulkę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki umieścić w misce. Skropić świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Dodać śmietanę i dokładnie wymieszać łyżką. Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Przed podaniem można schłodzić w lodówce. Smacznego.