Makłowicz

Makłowicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 66]

Surówka szopska

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Warzywa umyć, paprykę wypestkować, cebulę obrać. Pomidory pokrajać w plastry,

Surówka szopska

Składniki:

Surówka szopska

 

  • 4 strąki świeżej czerwonej papryki
  • 4 duże pomidory
  • 1 cebula
  • sól
  • odrobina pieprzu
  • cukier
  • kwasek cytrynowy
  • 5 łyżek ostrego startego sera

Sposób przygotowania:

Surówka szopska
Warzywa umyć, paprykę wypestkować, cebulę obrać. Pomidory pokrajać w plastry, paprykę w krążki, cebulę w jak najciensze piórka. Ułożyć na przemian warzywa na czterech talerzykach, posypując przyprawami. Po wierzchu posypać suto tartm serem.

Tagi:

szopska sery ser