Sposób przygotowania:
Surówka w koszonej kapusty i marchewki
Kapustę kroimy. Marchew ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki razem mieszamy, doprawiamy oliwą, cukrem, sosem oraz pieprzem.
Kilka uwag:
1. Kapusta musi być smaczna i ze sprawdzonego źródła. Lepiej kupcie w małym osiedlowym sklepie, niż marketowe kapusty w woreczkach.
2. Oliwa powinna mieć łagodny smak. Nie wszystkim odpowiada smak oliwy, dlatego spokojnie można użyć oleju np. rzepakowego.
3. Surówka powinna mieć temperaturę pokojową, dlatego przygotujcie ją lub wyjmijcie z lodówki jakieś 30 minut przed podaniem.
4. Latem można zamiast cebuli wykorzystać zieloną cebulkę.
Smacznego!
Kilka uwag:
1. Kapusta musi być smaczna i ze sprawdzonego źródła. Lepiej kupcie w małym osiedlowym sklepie, niż marketowe kapusty w woreczkach.
2. Oliwa powinna mieć łagodny smak. Nie wszystkim odpowiada smak oliwy, dlatego spokojnie można użyć oleju np. rzepakowego.
3. Surówka powinna mieć temperaturę pokojową, dlatego przygotujcie ją lub wyjmijcie z lodówki jakieś 30 minut przed podaniem.
4. Latem można zamiast cebuli wykorzystać zieloną cebulkę.
Smacznego!