Doda

Doda

Szef Kuchni
[Przepisów: 97]

Surówka wielokolorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Kapustę pokroić w jak najcieńsze długie „makaroniki”, wypłukać,

Surówka wielokolorowa

Składniki:

Surówka wielokolorowa

 

  • nieduża główka kapusty

 

 

  • pół pęczka koperku i grubego szczypiorku

 

  • cebula

 

 

  • kilka rzodkiewek

 

  • po ćwierć strąka żółtej i czerwonej papryki

 

 

  • trzy łyżki oliwy

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka wielokolorowa
Kapustę pokroić w jak najcieńsze długie „makaroniki”, wypłukać, osączyć na sicie. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i posiekaną zieleninę. Pomidor pokroić w grubą kostkę, ogórki w ćwierćplasterki, rzodkiewki w talarki, a paprykę w cienkie paski, czosnek przecisnąć przez praskę. Tuż przed podaniem wszystkie składniki wymieszać z oliwą, przyprawić solą i pieprzem.