Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surówka z bakłażanów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jabłka skropione sokiem z cytryny nie ciemnieją.

Surówka z bakłażanów

Składniki:

Surówka z bakłażanów

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z bakłażanów
Bakłażany umyć, obrać i pokroić w bardzo drobną kostkę. Jabłko umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne, następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Cebulkę posiekać wraz ze szczypiorem. Ząbki czosnku rozgnieść w prasce, dodać do majonezu, wymieszać. Następnie wszystkie składniki razem połączyć, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.