Sposób przygotowania:
Surówka z białą kapustą i młodym porem
Białą kapustę dokładnie opłukać i pokroić w niewielką kostkę.
Pora opłukać i pokroić w cienkie plasterki.
Jabłko obrać ze skórki i drobno pokroić.
Składniki wrzucić do miski, wymieszać i skropić sokiem z cytryny. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Ogórki kiszone również pokroić w kostkę. Dodać do pozostałych składników.
Do surówki dolać śmietanę i dokładnie wymieszać. Do smaku doprawić pieprzem i solą. Ponownie wszystko razem wymieszać i odstawić do lodówki aby surówka się schłodziła.
Smacznego.
Pora opłukać i pokroić w cienkie plasterki.
Jabłko obrać ze skórki i drobno pokroić.
Składniki wrzucić do miski, wymieszać i skropić sokiem z cytryny. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Ogórki kiszone również pokroić w kostkę. Dodać do pozostałych składników.
Do surówki dolać śmietanę i dokładnie wymieszać. Do smaku doprawić pieprzem i solą. Ponownie wszystko razem wymieszać i odstawić do lodówki aby surówka się schłodziła.
Smacznego.