Sposób przygotowania:
Surówka z białą rzodkwią.
Kapustę pekińską wypłukać, osuszyć, poszatkować, lekko posolić i odstawić na 10-15 minut.Rzodkiew umyć, (ja obieram ze skórki), zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Posolić i mocno wygnieść ręką, odlać sok. Marchew i jabłko także zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić jabłko sokiem z cytryny.
Oliwę wymieszać z wodą, pieprzem cytrynowym,cukrem i solą.
Kapustę pekińską odcisnąć , dodać rzodkiew , marchew i jabłko.Polać sosem, wymieszać i schłodzić w lodówce przed podaniem.
Oliwę wymieszać z wodą, pieprzem cytrynowym,cukrem i solą.
Kapustę pekińską odcisnąć , dodać rzodkiew , marchew i jabłko.Polać sosem, wymieszać i schłodzić w lodówce przed podaniem.
Babciagramolka
Sarenka
A.B.
luna