Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surówka z białej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zamiast oliwy można dodać majonez lub jogurt naturalny

Surówka z białej kapusty Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z białej kapusty

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty
Kapustę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z odrobiną soli i pozostawić na 1 godz. Następnie odcisnąć, włożyć do salaterki dodać drobno posiekaną cebulę, utarte jabłko i pokrojone w kostkę ogórki. Wszystko skropić oliwą, wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Surówka z białej kapusty
Etap 1
Surówka z białej kapusty
Etap 2