marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Surówka z białej kapusty z dodatkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Kapustę opłukać,poszatkować,grzybki i ogórki odsączyć, pokroić i dodać do salaterki z kapustą i nasionami słonecznika,dodać majonez,

Surówka z białej kapusty z dodatkami.

Składniki:

Surówka z białej kapusty z dodatkami.

 

  • Połówka lub ćwiartka białej kapusty,
  • słoiczek grzybków marynowanych,np.maślaków,
  • 3 średnie korniszony,
  • 3 łyżki łuskanych nasion słonecznika,
  • 3-4 łyżki kopiaste majonezu,
  • pieprz,
  • szczypta soli.

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty z dodatkami.
Kapustę opłukać,przekroić na wpół lub na ćwierć,zależnie od wielkości.Poszatkować na hebelku,wsypać do salaterki,korniszony i grzybki wyjąć i odsączyć na sitku,pokroić w paski i również dodać do salaterki,wsypać ze trzy łyżki łuskanych nasion słonecznika, dodać majonez,doprawić solą i pieprzem.Wymieszać i podawać do drugiego dania.

Tagi:

kapusta