gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Surówka z buraczków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Surówka z buraczków z dodatkiem ogórków konserwowych i czerwoną fasolą świetnie pasuje jako dodatek do obiadu.

Surówka z buraczków Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z buraczków

 

Sposób przygotowania:

Surówka z buraczków
Buraki gotujemy w łupinach do miękkości,odcedzamy i studzimy. Następnie przestudzone buraki obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Ogórki i obraną cebulę trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do buraczków. Do składników surówki dodajemy także odcedzoną z zalewy fasolę czerwoną oraz majonez. Całość przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Gotową surówkę przekładamy na półmisek.
Surówka z buraczków
Przestudzone buraki obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.

Tagi:

buraki