Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Surówka z czarnej rzodkwi 2

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Rzodkiew wyszorować szczotką pod bieżącą wodą, obrać, opłukać, zetrzeć an tarce

Surówka z czarnej rzodkwi 2

Składniki:

Surówka z czarnej rzodkwi 2

 

  • 500 g czarnej rzodkwi
  • 3 pomidory
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 łyżki ketchupu
  • 100 g żółtego twardego sera
  • natka pietruszki
  • sól
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Surówka z czarnej rzodkwi 2
Rzodkiew wyszorować szczotką pod bieżącą wodą, obrać, opłukać, zetrzeć an tarce o drobnych oczkach (odcisnąć sok na sicie), skropić sokiem z cytryny. Pomidory umyć, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokrajać w kostkę. Połączyć z rzodkwią, oliwą, ketchupem i posiekaną natką pietruszki. Doprawić do smaku, podzielić na porcje, posypać startym serem.

Tagi:

sery ser