Sposób przygotowania:
Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę poszatkuj jak najcieniej, jeśli użyjesz dużej kapusty, to usuń zgrubiałe nerwy liściowe, posyp lekko solą porządnie wygnieć drewnianą pałką, polej octem, wymieszaj, odstaw w chłodne miejsce. Cebulę pokrój w cienkie piórka, posyp lekko(!) cukrem wymieszaj, odstaw. Jabłko zetrzyj na grubsze wióry, marchew na drobniejsze, wymieszaj z imbirem. Cebulę dodaj do kapusty wymieszaj dodaj wszystkie pozostałe składniki, wymieszaj całość lekko ubij.Jeśli dodajesz miętę to porwij listki na kawałki i pognieć łyżką, nie siekaj, jeśli suszoną to dodaj ale mniejszą ilość do jabłka, marchewki i imbiru przed połączeniem z kapusta, lepiej oddaje aromat. Po upływie 5-10 minut od wymieszania całości, sprawdź, jeżeli trzeba dopraw.
kinga
Kazik45
iwi69