motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Surówka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

  • 1/2 czerwonej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • sos francuski
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
Oczyszczoną kapustę szatkujemy. Solimy, wygniatamy i odstawiamy na 10 minut, aby zmiękła. W tym czasie przygotowujemy sos francuski według przepisu na opakowaniu. Obraną marchewkę ścieramy na grubych oczkach. Tak samo robimy z jabłkiem. Wszystkie składniki dajemy do miski i dokładnie mieszamy. Ewentualnie można doprawić do smaku odrobiną cukru.
Surówka z czerwonej kapusty
Etap 1 Kapustę szatkujemy, solimy, odciskamy i odstawiamy na 10 minut
Surówka z czerwonej kapusty
Etap 2 Przygotowujemy sos według przepisu
Surówka z czerwonej kapusty
Etap 3 Obraną marchewkę ścieramy na grubych oczkach
Surówka z czerwonej kapusty
Etap 4 Dodajemy jabłko i sos. Wszystko mieszamy