jarek-energy

jarek-energy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

Surówka z czerwonej kapusty

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dzień wcześniej nalezy poszatkować ale smakuje na drugi dzień..

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę szatkujemy ,wkładamy do miski , lekko solimy i mieszamy , zamykamy i wkładamy do miski na noc by lekko zmiękła , na drugo dzień odsączamy . Śmietanę mieszamy z majonezem mniej więcej w proporcji 1:4 , dodajemy pieprz biały do smaku oraz łyżeczkę octu balsamicznego oraz łyżeczkę cukru , mieszamy razem z kapustą i wkładamy na godzine do lodówki by smak dojżał.

Tagi:

kapusta