zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Surówka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

  • 1 mala glowka kapusty
  • 2 winne jablka
  • sok z cytryny
  • sol i pieprz
  • cukier
  • odrobina oleju
  • 3-4 gozdziki utluczone na proszek
  • siekana natka
  • 1 mala cebula

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
Kapuste umyc,zetrzec na tarce, lub drobno pokroic w cieniutkie paseczki,posolic,dobrze wygniesc w misce,odstawic na 10min.Jablka rowniez zetrzec na tarce, cebule pokroic w cieniutkie paseczki, Wymieszac kapuste cebule i jablka, doprawiajac do smaku sola,cukrem,sokiem z cytryny oraz gozdzikami.Wlac olej , wymieszac. Przelozyc do salaterki, posypac zielona pietruszka