p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

surówka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

dodatek do dań - surówka z czerwonej kapusty z sosem sałatkowym klasycznym

surówka z czerwonej kapusty

Składniki:

surówka z czerwonej kapusty

 

  • 1 kapusta czerwona mała,
  • 1 cebula czerwona,
  • 2 łyżki octu jabłkowego,
  • 4 łyżki oliwy z oliwek,
  • 1 op. sosu sałatkowego- klasyczny,
  • 2 łyżeczki soli,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

surówka z czerwonej kapusty
Kapustę i cebulę szatkujemy w piórka, solimy i odstawiamy aż puszczą sok, odciskamy płyn, dodajemy cukier i pieprz, w między czasie robimy sos winegret z 4 łyżek oliwy, 2 łyżek octu jabłkowego i opakowania sosu sałatkowego klasycznego, dokładnie łączymy składniki i odstawiamy na 2 minuty, następnie dodajemy sos do surówki, mieszamy, surówkę należy schłodzić w lodówce. Podajemy do dań mięsnych

Tagi:

sosy kapusta