anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Surówka z czerwonej kapusty Anuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna i szybka surówka obiadowa.

Surówka z czerwonej kapusty Anuli

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty Anuli

 

  • pół główki małej czerwonej kapusty
  • pół małej papryczki chilli
  • sól
  • pieprz
  • pół łyżki stołowej octu jabłkowego
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • kilka małych gałązek koperku

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty Anuli
Kapustę należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Papryczkę chilli należy dokładnie umyć, pozbyć się gniazda nasiennego i bardzo drobno posiekać. Natkę pietruszki i koperek, należy dokładnie opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i posiekać drobno. Wszystkie składniki wrzucić do miski, wlać dwie łyżki stołowe oleju, wlać pół łyżki stołowej octu jabłkowego, doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać.
Smacznego :)

Tagi:

kapusta