anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Surówka z czerwonej kapusty parzona

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo smaczna surówka o ciekawym smaku:)

Surówka z czerwonej kapusty parzona

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty parzona

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty parzona
Kapustę cienko poszatkować,zagotować wodę, wrzucić kapustę i obgotować około 1 -1,5 minuty,odcedzić na sitko. Przelać wszystko zimną wodą ,dobrze odsączyć ,kapustę przełożyć do szerokiego naczynia,dodać pokrojone kwaszone ogórki ,cebulkę pokrojoną w drobną kostkę,utarte słodkie jabłka,sół pieprz,sok z cytryny,musztardę,oliwę z oliwek. Wszystko dokładnie wymieszać ,schłodzić w lodówce. Smacznego:)