Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

surówka z kapustki kiszonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kapusta kiszona dobra do wszystkiego!

surówka z kapustki kiszonej

Składniki:

surówka z kapustki kiszonej

 

Sposób przygotowania:

surówka z kapustki kiszonej
Kapustę kiszoną odciskam z soków. Na desce lekko ją siekam i wkładam do miski. Następnie myję i obieram jabłko i ścieram na tarce na grubych oczkach - dodaję do miski. Marchew obieram, myję i również ścieram na tarce - dodaję do reszty. Cebulkę obieram i siekam na drobno. Do miski wlewam olej, pieprz cukier i sól wg upodobań. Ja lubię jak jest lekko słodka. Całość dokładnie mieszam i wstawiam do lodówki aby lekko sie schłodziła.