MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Surówka z kapusty.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna , kolorowa surówka , pełna witamin jako dodatek obiadu z rybą.

Surówka z kapusty.

Składniki:

Surówka z kapusty.

 

  • 200g kapusty białej włoskiej
  • 2 marchewki
  • 2 soczyste jabłka
  • 1 mała czerwona cebula
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki oliwy z oliwek

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty.
Kapustę opłukać i poszatkować, przełożyć do miski i posolić, wszystko wymieszać , przykryć i odstawić na 1 godzinę w chłodne miejsce Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach skropić sokiem z połowy cytryny i odstawić. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach a cebulę pokroić w drobną kostkę. Kapustę mocno odcisnąć z nadmiaru soku , który powstał przez posolenie a następnie do kapusty dodać marchew, jabłka i cebulę i pieprz. Wszystko wymieszać i dodać sok z drugiej połówki cytryny i oliwę i jeszcze raz dokładnie wymieszać.