cremebrule

cremebrule

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 29]

Surówka z kapusty białej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybka i prosta surowka do obiadu

Surówka z kapusty białej

Składniki:

Surówka z kapusty białej

 

  • cwiartka kapusty bialej
  • marchewka
  • jablko
  • 2 mlode cebulki ze szczypiorem
  • sok z pol cytryny
  • sol, pieprz
  • cukier
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty białej
Kapuste drobno poszatkowac, posolic i wymieszac, odstawic na 20 minut. Marchew i jablko zetrzec na tarce, szczypior i cebulki drobno pokroic. Jak kapusta juz troche zmieknie, pogniesc ja rekoma, dodac pozostale warzywa, skropic sokiem z cytryny i oliwa, doprawic do smaku, wymieszac i podawac.