Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surówka z kapusty czerwonej z selerem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Surówka z czerwonej kapusty jest smaczna i łatwa do zrobienia.

Surówka z kapusty czerwonej z selerem

Składniki:

Surówka z kapusty czerwonej z selerem

 

  • 20-30 dag kapusty czerwonej
  • 1 mały seler
  • 1 jabłko
  • 1 marchewka
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 średnia cebula
  • 2-3 listki sałaty lodowej
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty czerwonej z selerem
Kapustę bardzo drobno posiekać, wymieszać z odrobiną soli, gdy puści sok odcisnąć. Jabłko, seler, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z sokiem z cytryny. Cebulę drobno posiekać, ogórki pokroić w kostkę. Sałatę poszatkować lub porwać na małe kawałki. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, przyprawić do smaku, wymieszać.