SUPERPRZEPIS

Surówka z kapusty kiszonej i żurawiny

  • Konczi
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8
Surówka z kapusty kiszonej i żurawiny Więcej zdjęć (5)

Szybka i smaczna surówka z kapusty kiszonej i żurawiny

Składniki:

Surówka z kapusty kiszonej i żurawiny

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty kiszonej i żurawiny
Kapustę drobno kroimy, marchewkę i jabłko obieramy, ścieramy na tarce do jarzyn, cebulkę drobniutko siekamy. Wszystkie składniki wkładamy do dużej miski i dokładnie mieszamy, dodajemy 2 łyżeczki sosu vinaigrette, sól i pieprz - ponownie mieszamy do połączenia się składników. Dodajemy suszoną żurawinę i surówka gotowa do podania.
Surówka z kapusty kiszonej i żurawiny
Składniki niezbędne do przygotowania smacznej surówki
Surówka z kapusty kiszonej i żurawiny
Kapustę drono kroimy, jabłka i marchewkę ścieramy na tarce
Surówka z kapusty kiszonej i żurawiny
Dodajemy sos, pieprz, sól - mieszamy wszystko dla przegryzienia smaków
Surówka z kapusty kiszonej i żurawiny
Na koniec dodajemy żurawinę - gotowe - Smacznego :)