Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z kapusty kiszonej z jogurtem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczna i bardzo zdrowa surówka z kapusty kiszonej. Doskonałe uzupełnienie niedoboru witamin w zimowej diecie.

Surówka z kapusty kiszonej z jogurtem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty kiszonej z jogurtem

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty kiszonej z jogurtem
Kapustę kiszoną pokroić na drobne kawałki. Pora posiekać, oprószyć solą, odcisnąć. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać jogurt, przyprawić do smaku pieprzem i cukrem, wymieszać.
Surówka z kapusty kiszonej z jogurtem
Pora pokroić oprószyć solą i po kilku minutach odciasnąć
Surówka z kapusty kiszonej z jogurtem
Do kapusty dodać startą na tarce marchew i pora
Surówka z kapusty kiszonej z jogurtem
Połączyć z jogurtem naturalnym i startym jabłkiem
Surówka z kapusty kiszonej z jogurtem
Przyprawić do smaku pieprzem i cukrem wymieszać