primavera

primavera

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 67]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo zdrowa surówka, która może być podawana zarówno do obiadu, jak i zjadana na podwieczorek. Polecam!

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej

ETAP 1:

Surówka z kapusty pekińskiej
Warzywa drobno pokroić- pomidory i papryke w kosteczkę, kapustę i pora w cieniutkie paseczki

Kapustę pekińską cieniutko pokroić. Pomidora umyć (można sparzyć i obrać skórkę), pokroić w drobną kosteczkę. Paprykę umyć, przekroić na pół, wyciąć z niej gniazda nasienne i również pokroić w drobną kosteczkę. Pora pokroić w cienkie piórka.

ETAP 2:

Surówka z kapusty pekińskiej
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.

Wszystkie warzywa wymieszać ze sobą w jednym półmisku. Zalać je jogurtem naturalnym i wymieszać.


Tagi:

kapusta