ooleskaa

ooleskaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka idealna do smażonych, duszonych i pieczonych mięs.

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej
Pora myjemy, odcinamy zielone części liści, przekrajmy wzdłuż i kroimy drobno w pół talarki. Przekładamy pora do miski, lekko solimy i gnieciemy. Kapustę szatkujemy o dodajemy do pora. Marchewkę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jabłko myjemy, obieramy i ścieramy na tarce (można również pokroić w kosteczkę). Ogórki obieramy i kroimy w kosteczkę. Kukurydzę odsączamy i łączymy wszystkie składniki. Surówkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na około 15 minut przed podaniem dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Wierzch surówki możemy posypać drobno posiekaną natką pietruszki.