zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kapusta pekińska z selerem i ogórkiem.

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

  • 500 g kapusty pekińskiej
  • 300 g świeżego ogórka
  • 100 g natki selera
  • 200 ml kwaśnej śmietany
  • 1 cebula
  • sól do smaku
  • cukier do smaku
  • pieprz do smaku
  • ocet do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej
Kapustę poszatkować.
Cebule obrać i pokroić w kostkę.
Ogórka umyć i pokroić w półplasterki.
Natkę selera posiekać.
Wszystkie warzywa wrzucić do miski, dodać śmietanę, doprawić do smaku i wymieszać.

Tagi:

kapusta