motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Surówka z kapusty pekińskiej 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Surówka z kapusty pekińskiej z cebulką

Surówka z kapusty pekińskiej 4

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej 4

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej 4
Kapustę oczyszczamy i kroimy. Pokrojoną kapustę delikatnie solimy, odstawiamy na 15 min. aby zmiękła. Obraną cebulkę kroimy na małe kawałeczki. Do miseczki dajemy oliwę razem z sokiem ze świeżo wyciśniętej cytryny. Dokładnie mieszamy. Do przygotowanego sosu dodajemy zioła prowansalskie oraz doprawiamy do smaku pieprzem i kucharkiem. Kapustę łączymy z pokrojoną cebulką, dodajemy przygotowany sos i mieszamy.

Tagi:

zioła kapusta