Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z kapusty pekińskiej z kiełkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Surówka z kapusty i cykorii to smaczny dodatek do obiadu.

Surówka z kapusty pekińskiej z kiełkami

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z kiełkami

 

  • 15 dag kapusty pekińskiej
  • 4-5 liści cykorii sałatowej
  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1/2 marchewki
  • 1 mały por
  • 1-2 łyżki kiełków rzodkiewki
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • przyprawa curry
  • sól
  • pieprz
  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z kiełkami
Liście kapusty pekińskiej i cykorii umyć, osuszyć i poszatkować. Jabłko i marchewkę obrać, z jabłka usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Por bardzo drobno posiekać. Wszystkie składniki potrzebne do surówki włożyć do miski, dodać jogurt, odrobinę przyprawy curry, pieprz, cukier, szczyptę soli, wymieszać. Po wierzchu posypać kiełkami z rzodkiewki.