blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Surówka z kapusty pekińskiej z papryczk

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybkie i smaczne na każdą kieszeń.

 Surówka z kapusty pekińskiej z papryczk

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z papryczk

 

  • 1 główka kapusta pekińska,
  • 4 sztuki pomidory,
  • 2 sztuki jajka,
  • 1 strąk zielona papryczka chilli,
  • 1 słoik mały majonez,
  • cukier,
  • pieprz,
  • Sól

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z papryczk
Kapustę dokładnie umyć, oddzielając poszczególne liście, osączyć i poszatkować. Pomidory sparzyć obrać ze skórki i pokroić w niezbyt grubą kostkę. Paprykę umyć i po usunięciu gniazda nasiennego pokroić w cienkie paski. Jajka ugotować na twardo wystudzić, obrać i posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i przyprawami.