Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty w słoiku
Na początku kapustę umyć, osuszyć i poszatkować.Następnie cebulę pokroić w krążki.Połączyć z kapustą i zasypać solą. Buraczki gotować ok. godziny i odstawić do wystygnięcia.Zimne zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Następnie dodać buraczki do cebuli i kapusty.Dokładnie wszystko razem wymieszać.
Składniki na zalewę zagotować po czym zalać ją składniki na surówkę.Wymieszać.
Tak przygotowaną surówkę poprzekładać do słoików.Słoiki poukładać w garnku,zalać wodą i gotować 20-25 minut.
Po wyjęciu poustawiać słoiki na wieczkach.Zimne schować do spiżarki.
Smacznego.
Następnie dodać buraczki do cebuli i kapusty.Dokładnie wszystko razem wymieszać.
Składniki na zalewę zagotować po czym zalać ją składniki na surówkę.Wymieszać.
Tak przygotowaną surówkę poprzekładać do słoików.Słoiki poukładać w garnku,zalać wodą i gotować 20-25 minut.
Po wyjęciu poustawiać słoiki na wieczkach.Zimne schować do spiżarki.
Smacznego.