anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Surówka z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo dobra oraz zdrowa surówka z dodatkiem buraków oraz marchewki idealnie rozświetla każde danie.

Surówka z kiszonej kapusty

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty

 

  • 300 g kiszonej kapusty
  • 1 burak
  • 3 marchewki
  • sól
  • pieprz
  • łyżka oliwy
  • 1/2 cebuli

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty
Kapustę drobniutko pokroić , cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.Marchewkę i buraka obrać i zetrzeć na drobnych oczkach. Wszystkie skladniki włożyć do miski i dokładnie wymieszać. Dodać oliwę i przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.Włożyć do lodówki na około godzinę aby składniki przeszły smakiem.

Tagi:

buraki kapusta