Renia_Kawa

Renia_Kawa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Surówka z kiszonej kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ta surówka jest bogatym źródłem witaminy C - szczególnie potrzebnej zimą.

Surówka z kiszonej kapusty

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty

 

  • 200g kiszonej kapusty
  • 1 mała cebulka
  • 1 średnia marchewka
  • pieprz
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty
Kapustę odciskamy z nadmiaru wody, "roztrzepujemy" i wrzucamy do miski. Cebulkę obieramy, myjemy i drobno kroimy. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na grubych oczkach. Cebulkę i marchewkę dodajemy do kapusty, posypujemy pieprzem i cukrem, polewamy oliwą z oliwek i dokładnie mieszamy. Surówkę najlepiej przygotować kilka godzin przed spożyciem.

Tagi:

kapusta