p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Surówka z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo prosta surówka z kapusty kiszonej

Surówka z kiszonej kapusty

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty

 

  • 40 dag kapusty kiszonej,
  • 3 łyżeczki cukru,
  • szczypta soli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • pieprz do smaku

 

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty
Na tę surówkę potrzebujemy niezbyt kwaśną kapustę kiszoną, kapustę kroimy na desce na drobniejsze kawałki. Przekładamy ja do miski. Do smaku dodajemy szczyptę soli, doprawiamy pieprzem, dosypujemy 3 łyżeczki cukru, oraz 2 łyżki oliwy z oliwek, kapustę dokładnie mieszamy z dodatkami, wstawiamy ją do lodówki do schłodzenia. Surówka jest doskonałym dodatkiem do dań mięsnych.

Tagi:

kapusta