dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Surówka z konfiturą cebulową i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prosta i lekka sałatka, jednocześnie pożywna - świetna na lunch. Konfitura z cebuli wnosi fajny posmak i nutę słodyczy.

Surówka z konfiturą cebulową i jajkiem

Składniki:

Surówka z konfiturą cebulową i jajkiem

 

  • 4 liście kapusty pekińskiej
  • 2 jajka od kury z wolnego wybiegu
  • łyżka czubata konfitury z cebuli białej
  • 2 łyzki posiekanego kopru
  • łyzka majonezu sojowego
  • 3 łyzki jogurtu naturalnego
  • 2 szczypty kurkumy
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • oregano

 

Sposób przygotowania:

Surówka z konfiturą cebulową i jajkiem
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę dość sporą. Pekinkę siekamy drobno, wrzucamy do miski. Do pekinki dodajemy konfiturę z cebuli, jajka, posiekany koper (może być mrożony), majonez, jogurt oraz przyprawy i zioła (kurkumę, sól i pieprze do smaku, majeranek, oregano). Mieszamy wszystko i podajemy. 

Tagi:

jajko jajka