darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Surówka z kwaszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Surówkę z kwaszonej kapusty wyłożyć na salaterkę i posypać posiekaną zieloną pietruszką lub szczypiorkiem.

Surówka z kwaszonej kapusty

Składniki:

Surówka z kwaszonej kapusty

 

  • 30 dkg kwaszonej kapusty
  • 10 dkg sera tylżyckiego
  • 1 cebula
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kwaszonej kapusty
Ser tylżycki pokrajać w drobne paski. Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Wymieszać kapustę z serem, cebulą i śmietaną, przyprawić do smaku cukrem. Kto chce, może dodać odrobinę pieprzu. Wyłożyć na salaterkę i posypać posiekaną zieloną pietruszką lub szczypiorkiem.

Tagi:

kapusta sery ser