Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surówka z marchwi i kalarepki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jogurt naturalny i śmietankę można zastąpić majonezem

Surówka z marchwi i kalarepki

Składniki:

Surówka z marchwi i kalarepki

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z marchwi i kalarepki
Kalarepkę, marchew, jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, skropić sokiem z cytryny. Pomidor sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę. Ananas i ogórki pokroić w plasterki. Wszystkie produkty włożyć do miski, dodać jogurt wymieszany ze śmietanką i musztardą, wymieszać. Przyprawić do smaku. Podawać jako dodatek do potraw.