kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Surówka z młodej kapusty z kiszonym ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ta surówka świetnie sprawdzi się jako dodatek do wiosennego obiadu lub lekka przekąska. Wyrazisty kiszony ogórek świetnie kontrastuje ze słodkawym jabłkiem i chrupiąca kapustą. Pycha!

Surówka z młodej kapusty z kiszonym ogórkiem

Składniki:

Surówka z młodej kapusty z kiszonym ogórkiem

 

  • ½ młodej kapusty
  • 2 jabłka
  • 2 ogórki kiszone
  • łyżeczka koperku
  • 2-3 łyżki jogurtu greckiego
  • sos sałatkowy ziołowy

 

Sposób przygotowania:

Surówka z młodej kapusty z kiszonym ogórkiem
 Kapustę drobno siekamy. Jabłka myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Podobnie postępujemy z kiszonymi ogórkami. Koperek myjemy i drobno siekamy.

Z jogurtu i sosu sałatkowego przygotowujemy dresing. Mieszamy z warzywami.