reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Surówka z młodej kapusty- zwana połówką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Przepis prosty do zapamiętania i jak popatrzycie na składniki, domyślicie sie od razu dlaczego połówka:)

Surówka z młodej kapusty- zwana połówką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z młodej kapusty- zwana połówką

 

  • Składniki:

 

  • 1/2 główki młodej kapusty

 

  • 1/2 cebuli

 

  • 1/2 marchewki

 

  • 1/2 pęczka koperku

 

  • 1/2 płaskiej łyżki soli

 

  • 1/2 łyżki octu jabłkowego

 

  • 1/2 łyżeczki cukru

 

  • 1/2 łyżeczki pieprzu świeżo mielonego

 

  • i wyjątek

 

  • 2 łyżki majonezu

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z młodej kapusty- zwana połówką
Kapustę drobno kroimy w paseczki, cebulę w kosteczkę( można sparzyć wrzątkiem), marchewkę obieramy i ścieramy na małych oczkach tarki do warzyw. Warzywa mieszamy, solimy i dodajemy resztę przypraw. Wszystko razem dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2 godziny. Po tym czasie kapusta kapusta lekko zmięknie i wszystkie smaki nam dojdą:) Smacznego:)
Surówka z młodej kapusty- zwana połówką
Etap 1Kapustę drobno kroimy w paseczki, cebulę w kosteczkę( można sparzyć wrzątkiem), marchewkę obieramy i ścieramy na małych oczkach tarki do warzyw.

Tagi:

kapusta