Sposób przygotowania:
Surówka z młodej kiszonej kapusty.
Kapustę kiszoną młodą wyjąć i odsączyć na sitku i przełożyć do salaterki.
Pomidory suszone wyjąć ze słoika,odsączyć i posiekać na paski,a oliwki po odsączeniu można dodać w całości do surówki.Po za tym dodać pieprz,łyżeczkę cukru i polać surówkę dwiema łyżkami oleju lnianego,posypać garstką kminku,.wymieszać.Podawać do drugich dań,zwłaszcza ze smażoną rybką.
Pomidory suszone wyjąć ze słoika,odsączyć i posiekać na paski,a oliwki po odsączeniu można dodać w całości do surówki.Po za tym dodać pieprz,łyżeczkę cukru i polać surówkę dwiema łyżkami oleju lnianego,posypać garstką kminku,.wymieszać.Podawać do drugich dań,zwłaszcza ze smażoną rybką.