marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Surówka z młodej kiszonej kapusty.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kapustę przełożyć na sitko,osączyć,przełożyć do salaterki,zmieszać z suszonymi pomidorami i oliwkami.Doprawić,wymieszać i podawać do ryb.

Surówka z młodej kiszonej kapusty.

Składniki:

Surówka z młodej kiszonej kapusty.

 

  • 1/2 kg.kiszonej,młodej kapusty,
  • garstka posiekanych suszonych pomidorów,
  • garść czarnych oliwek,
  • pieprz,
  • łyżeczka cukru,
  • 2-3 łyżki oleju lnianego,
  • kminek mielony lub cały.

Sposób przygotowania:

Surówka z młodej kiszonej kapusty.
Kapustę kiszoną młodą wyjąć i odsączyć na sitku i przełożyć do salaterki.
Pomidory suszone wyjąć ze słoika,odsączyć i posiekać na paski,a oliwki po odsączeniu można dodać w całości do surówki.Po za tym dodać pieprz,łyżeczkę cukru i polać surówkę dwiema łyżkami oleju lnianego,posypać garstką kminku,.wymieszać.Podawać do drugich dań,zwłaszcza ze smażoną rybką.

Tagi:

kapusta