zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Surówka z pekińskiej kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Zdrowa i kolorowa surówka ..........

Surówka z pekińskiej kapusty Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z pekińskiej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pekińskiej kapusty
Kapustę poszatkować. Cebulę obrać, umyć i pokroić w półplasterki. Marchew obrać i umyć, cukinię także umyć i zetrzeć na tarce do warzyw o grubych oczkach. Rzodkiewki po umyciu pokroić w półplasterki. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać szczypior oraz kiełki i przyprawy i wymieszać surówkę. W razie konieczności dodatkowo doprawić surówkę. Taką surówkę można podać do dań mięsnych obiadowych.
Surówka z pekińskiej kapusty
do surówki należy przygotować wszystkie warzywa
Surówka z pekińskiej kapusty
następnie dodać przyprawy i wymieszać surówkę