Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z selera i dyni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Surówka z selera i dyni z dodatkiem jabłka i ogórków meksykańskich jest wspaniałym dodatkiem do obiadu.

Surówka z selera i dyni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z selera i dyni

 

Sposób przygotowania:

Surówka z selera i dyni
Dynię obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Umyte ogórki pokroić na kawałeczki.

Obrany seler i jabłko zetrzeć na tace o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

Podawać jako dodatek do dania z mięsem. 
Surówka z selera i dyni
Dynię zetrzeć na tarce i połączyć z pokrojonymi ogórkami meksykańskimi.
Surówka z selera i dyni
Obrane jabłko i seler zetrzeć i skropić sokiem z cytryny.
Surówka z selera i dyni
Wszystkie przygotowane skłądniki włożyć do miski.
Surówka z selera i dyni
Połączyć z majonezem, doprawić do smaku, wymieszać.

Tagi:

dynia seler