ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Surówka z serem lazur

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonała jako dodatek do potraw lecz można ją jeść również jako samodzielną przekąskę.

Surówka z serem lazur

Składniki:

Surówka z serem lazur

 

  • ćwierć kapusty czerwonej
  • ćwierć kapusty białej
  • 1 marchew
  • 1 czerwona cebula
  • ser lazur - pół trójkąta
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka majonezu
  • mały kubek jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka musztardy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z serem lazur
Pokrój kapusty w drobne paseczki, marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach, cebulę pokrój w drobną kostkę. włóż warzywa do miski. Przygotuj sos: majonez i musztardę wymieszaj z jogurtem. Wlej sos do przygotowanych wcześniej warzyw. Dołóż posiekaną natkę pietruszki i pokruszony ser lazur. Wymieszaj wszystko, dopraw solą i pieprzem do smaku.

Tagi:

sery ser